تکار تراپی و فواید آن در فیزیوتراپی
تکار تراپی در فیزیوتراپی
تکار تراپی و فواید آن در فیزیوتراپی – دستگاه تکار (tecar) از جمله پیشرفته ترین تجهیزات الکتروتراپی موجود در مراکز درمانی و فیزیوتراپی محسوب میشود که نیاز متخصصان را برای انجام عمل های جراحی در درمان عارضه ها برطرف میسازد
این دستگاه با ارسال امواج صوتی از طریق پوست به وسیله اپلیکاتور بر بافت های آسیب دیده موجب تحریک فرایند های درمانی شده و به تسریع آسیب دیدگی ها کمک میکند . درمانی که از طریق این دستگاه صورت میپذیرد را به اصطلاح تکارتراپی (tecar therapy) می گویند .
امواج ساطع شده از دستگاه تکار موجب افزایش جریان خون بر منطقه اعمال شده می گردد که این امر به افزایش خون رسانی به بافت های آسیب دیده و در نتیجه افزایش دریافت مواد مغذی در این بافت ها منجر می گردد که این امر موجب تسکین درد و تسریع در بازسازی بافت های آسیب دیده میشود . این روش کاملا غیر تهاجمی بوده یعنی در حین درمان متخصص به هیچ وجه احتیاج به انجام جراحی در سطح بدن را ندارد .تکار در فیزیوتراپی تحت عنوان RF نیز شناخته میشود .
عملکرد دستگاه تکار تراپی در فیزیوتراپی
فرکانس کاری دستگاه تکارتراپی در رنج دامنه 300 کیلوهرتز تا 1 مگا هرتز بوده که قادر است ترمیم طبیعی را در بافت زنده تسریع کند . این رنج از فرکانس و انرژی منتشر شده حاصل از آن برای بدن بدون عوارض جانبی بوده و کاملا غیر تهاجمی محسوب میشود . تکارتراپی شدت جریان خون شیرانها را افزایش می دهد و و جریان لنف و وریدها را تقویت میکند و غشای سلول را تنظیم و انرژی درون سلولی را تقویت می کند که تمامی این موارد کمک به تسریع ترمیم و بازسازی سریعتر بافت های آسیب منجر میشود
کاربردهای بالینی تکار تراپی در فیزیوتراپی
شیوه های درمان تکارتراپی به دو قسمت گرمایی و غیر گرمایی تقسیم بندی میشود ، در روش گرمایی با افزایش گرما و بهبود جریان خون بر بافت های آسیب دیده فرایند های درمانی شکل میگردد که تسکین آنی درد های عضلانی و اسکلتی به واسطه افرایش خون رسانی از نتایج آن است . این افزایش خون رسانی سبب میشود که اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به منطقه اعمال شده منتقل گردد که این امر موجب بازسازی سریع تر بافت های آسیب دیده و تقویت عضلات منطقه اعمال میشود .
از روش های که جهت درمان درد های مزمن بدن مورد استفاده قرار میگیرد ورزش و تقویت عضلات است ، از دستگاه تکار میتوان به عنوان مکملی جهت فعالیت های ورزشی استفاده کرد و عضلاتی که موجب کاهش درد در بیمار میشود را به وسیله دستگاه تکار تقویت نمود.
روش درمانی دیگر دستگاه تکار روش غیر گرمایی است ، این روش با ایجاد یک میدان مغناطیسی موجب افزایش متابلویسم سلولی در منطقه اعمالی میشود که این امر به خروج سموم بدن و بهبود التهاب های مزمن کمک میکند . همچنین دستگاه تکار موجب تحریک پیش سازه های تولید کلاژن میشود که در تقویت بافت ها و بهبود آسیب دیدگی های تاندونی و عضلانی و … تاثیر گذار است .
از کاربرد های تکارتراپی در مراکز درمانی و فیزیوتراپی را میتوان به طور خلاصه به موارد زیر اشاره کرد ؛
- کاهش درد های عمیق عضلانی و اسکلتی
- بهبود التهاب های مزمن
- بهبود محدودیت های حرکتی ایجاد شده بر اثر درد در بافت های آسیب دیده
- تسریع در بهبودی جراحات و توانبخشی بعد از عمل های جراحی
- کمک به درمان انواع آسیب ها و پارگی های عضلانی
- کمک به تسریع جوش خوردگی های استخوانی
- تقویت متابولیسم سلولی
- درمان تریگر پوینت
- آزادسازی مفاصل سفت ، سفتی مفصلی و کپسولی، بیرون زدگی دیسک
- کمک به تسریع در درمان پارگی تاندون ها و رباط ها
- توانبخشی و بازتوانی بیماران
- بورسیت
- بهبود و تسریع در درمان کمر درد
- گردن درد
- زانو درد
- درد های مفاصل شانه
- آرتروز
- پیچ خوردگی مچ پا
- افتادگی عصبی
- سندروم تونل کارپال
- و…
مرکز فیزیوتراپی نیک در امیرآباد
خیابان کارگر شمالی ( امیرآباد ) ، روبروی مرکز قلب، خیابان شکراله، پلاک 131، طبقه 2 واحد 4
برای ثبت نوبت آنلاین کلیک کنید